Lounge 2 Schiphol

In de vernieuwde en brandveilige Schiphol Lounge 2 kunnen jaarlijks 14 miljoen reizigers voor vertrek hun wachttijd doorbrengen. Van der Aa voerde hier de brandwerende applicaties uit in opdracht van Heijmans.

Schiphol verbouwt met als doelstelling de capaciteit te versterken en het comfort voor reizigers te vergroten. De vernieuwing van Lounge 2, de realisatie van de centrale security in de terminal, de bouw van een Hilton hotel, de ontwikkeling van het A-gebied en de vernieuwing van het securityfilter in Vertrekhal 1 maken onderdeel uit van het zogenaamde Masterplan. De activiteiten rondom de uitvoering van dit Masterplan zijn gestart in juli 2013 en zijn naar verwachting in 2018 afgerond.

Lounge 2 heeft een omvang van 16.000 m2, verdeeld over 2 verdiepingen. In zeven themawerelden is een diversiteit aan zitgebieden, winkels en horeca gecreëerd, waarbij de reiziger centraal staat. Een toename van 20% aan winkel- en horecaruimte wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe indeling. Lounge 2 is in de zomer van 2015 opgeleverd.

Pluspunt

De winkels in Lounge 2 bleven tijdens de verbouwing gedeeltelijk open. Van der Aa heeft de werkzaamheden daarom zoveel mogelijk gefaseerd en in de avonduren uitgevoerd om belemmeringen voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Naast het brandwerend bekleden van de hoofddraagconstructie heeft Van der Aa thermisch geïsoleerde boombakken in de staalconstructie van de Lounge-vloer gemaakt. Deze klus is ‘s nachts uitgevoerd om verkeersoverlast op de onderliggende weg te voorkomen.

Project van :Van der Aa
Branche :Bouw en Industrie
Locatie :Amsterdam
Opdrachtgever :Heijmans
Beeldmateriaal :Heijmans

Wilt u meer informatie over dit project?

Lucien Delissen

Projectleider
Van der Aa

  +31 (0)416 56 10 10
  l.delissen@vanderaa.com

Gerelateerde nieuws

2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.