OV Terminal Breda

In Breda werd vier jaar lang volop gebouwd aan de Openbaar Vervoer Terminal (OVT). In opdracht van Bouwcombinatie OVT zorgt Van der Aa met het aanbrengen van brandvertagende platen voor de brandveiligheid van het gebouw waar alle vormen van openbaar vervoer samenkomen.

Reden van de opdracht

Openbaar Vervoer Terminal Breda is een nieuw bouwwerk naar het ontwerp van Architectenbureau Koen van Velsen tegen de binnenstad van Breda aan. In 2017 wordt het gebouw uitgeroepen tot "Gebouw van het Jaar". De terminal wordt gebouwd met het oog op de aansluiting van Breda op de HSL in de richting van Antwerpen en Parijs. Om dit colossale gebouw voldoende brandveilig te maken, draagt Van der Aa zorg voor de bekleding van de met het aanbrengen van brandvertragende platen voor de brandveiligheid staalconstructie met Glasroc-F en brandwerende coating Interchar 1120.

Aanleg van de kanaalplaatvloer

Van der Aa was tevens verantwoordelijk voor de bekleding van de kanaalplaatvloer op het gehele complex met Promatect-100 en Rockfon Facett platen welke ook voor een thermische isolatie zorgen. De brandvertragende platen die wij aanbrengen op de draagconstructie zorgt ervoor dat de draagkracht van de constructie langer behouden blijft. Verdere werkzaamheden die wij hier hebben verricht, zijn het plaatsen van drukschotten, deurportalen en het afdichten van dilataties.

Inzichtelijk digitaal dossier brandvertragende platen

Door een digitaal dossier op dit project aan te leveren, maakt Van der Aa alle gegevens en genomen maatregelen inzichtelijk voor haar opdrachtgever. Denk hierbij aan onder andere de constructietekeningen de constructie-tekeningen met daarop de aangebrachte brandwerende applicaties, aangegeven middels gekleurde arceringen en uittrekstaten waarin alle brandwerend behandelde constructie-onderdelen zijn gespecificeerd. Daarnaast ontvangt men een garantiecertificaat die de kwaliteit van het materiaal en de gedane werkzaamheden waarborgt.

Een offerte aanvragen?

De brandveiligheid garanderen van een openbaar gebouw is zeer belangrijk en tevens verplicht. Wilt u een dergelijk project voorzien van brandvertragende platen, of bent u op zoek naar een deskundig advies? Neem dan contact op met Van der Aa middels het telefoonnummer +31 (0)416 56 10 10 of stuur een mail naar peter@vanderaa.com.

Project van :Van der Aa
Branche :Utiliteitsbouw
Locatie :Breda
Opdrachtgever :Bouwcombinatie OVT (Hurks Bouw, Ballast Nedam)
Beeldmateriaal :Hurks Bouw

Wilt u meer informatie over dit project?

Lucien Delissen

Projectleider
Van der Aa

  +31 (0)416 56 10 10
  l.delissen@vanderaa.com

Gerelateerde nieuws

2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.